Články

Nechala jsem se svými klienty inspirovat k napsání tohoto článku. S tímto tématem se setkal již každý ve svém životě, kdo navštěvuje pravidelně masáže. Někdy se dostaví euforie, jindy únava, ospalost či bolesti svalů. Pojďme se tedy společně podívat proč se někdy po masáži objevuje bolest svalů.

Baňkování je velice stará metoda, která se hojně využívala již ve středověku. Díky ní docházelo k potlačení bolesti pohybového aparátu, ale i ke zmírnění vnitřních potíží. Baňkovalo se všemi předměty, v nichž lze docílit podtlaku (př. bambusové rourky, kravské rohy aj.) O léčení baňkami se jako první začal zmiňovat slavný římský lékař Galenus.

Čakry jsou energetická centra v těle, kterými proudí prána, neboli životní energie. Pokud je některá vaše čakra zablokována nemůže v těle volně proudit energie, což vytváří nerovnováhu a následně vede k fyzickým, emocionálním a duševním zdravotním problémům.

Naše tělo a pokožka, když se narodíme obsahuje spoustu přátelských bakterií, které se stávají součástí imunitního systému. Tyto bakterie jsou zásadní pro správné fungování kožní bariéry. V dospělosti tyto bakterie ničíme používáním chemických přísad ve formě mýdel, levnou dostupnou kosmetikou, mycími prostředky na nádobí s odmašťujícími sulfáty a...